Terugblik op 2017

2017, een jaar dat voorbij is gevlogen met een hoop hoogtepunten op fotografiegebied die ik nooit had durven dromen! In deze blog neem ik jullie in vogelvlucht mee door mijn mooiste fotografiemomenten van 2017.

R&B Sunday easter edition,
Daar was het dan, een berichtje of het me leuk leek om een groot evenement te fotograferen. Eerst kon het niet geloven aangezien ik dit nog nooit had gedaan, maar al gauw dacht ik dit moet ik doen! Vol met spanning kwam ik aan in het klokgebouw, het was namelijk mijn 1e binnen evenement en dat is nog eens andere koek dan fotograferen in de buitenlucht. Gelukkig was er op het begin tijd genoeg om wat met de instellingen te proberen en zo kon ik op mijn gemak de avond beginnen. Toen de instellingen gevonden waren (en ja ik moet eerlijk toe geven ik heb even gegoogeld 😉 ) kon de avond pas echt beginnen. Door het publiek en op het podium overal greep ik de kans om een zo mooi mogelijke plaat te schieten. Wat tot mijn verbazing na die avond ook nog eens was gelukt! Want wat ben en blijf ik blij met deze foto’s en de kans die R&B Sunday mij destijds heeft gegeven. Want de foto’s van DJ Lapendo en de foto van DJ Lapendo en Freddy Moreira samen (foto 1 en 2 hieronder)  zijn 2 platen waar ik trots op ben!

 

Mijn 1e bruiloft
Mijn 1e bruiloft zowel op persoonlijk vlak als op fotografiegebied was toch wel mijn hoogte punt van dit jaar! Toen ik begon met fotografie heb ik namelijk altijd gezegd : je bent pas goed als je voor bruiloften wordt gevraagd. Hoe gek het voor sommige mensen ook zal klinken, voor mij is een bruiloft fotograferen dus de bevestiging dat je iets goed doet. Een stel kiest jou namelijk niet voor niks om de dag van hun leven vast te leggen en ik vind dit dus echt een enorme eer! Toen ik mijn 1e aanvraag kreeg was ik door het dolle heen aangezien een bruiloft fotograferen voor mij echt een droom was! Ik had dan ook nooit gedacht dat ik dit binnen 3 jaar fotograferen zou bereiken. Ik kan dan ook met volle overtuiging zeggen dat het een prachtige dag was waar ik met volle teugen van heb genoten en dat ik nog steeds erg dankbaar ben dat ik deze dag mocht vastleggen.

 

Werken als fotograaf bij Ripstar
5 weken lang fotograferen op een surfcamp voor jongeren aan de Franse kust, wat een ervaring was dit! Ik heb intens genoten deze weken. Elke dag mocht ik met mijn camera opstap om de vakantie van een hoop toffe kinderen vast te leggen. Naast het fotograferen van de kinderen heb ik daar een super tijd gehad en zelf  regelmatig op de surfplank gestaan. Ik moet toe geven ik ben helemaal verkocht aan het surfen en het fotograferen hiervan! Het is namelijk een hele uitdaging om vanaf het strand de perfecte surffoto te maken. Toen ik begon wist ik namelijk ook helemaal niet wat de perfecte surffoto was, maar met een korte bijspijker cursus van een fantastische crew heb ik de belangrijkste dingen mogen leren die mijn foto’s beter maken. Dat moment waarop ik mijn eerste goede surffoto’s maakte zal ik dan ook nooit vergeten net zoals het fotograferen van de beste ochtend surf sessie ever! Ik kan daarom ook niet wachten om komende zomer deze uitdaging op nieuw aan te gaan!

 


Kvk-inschrijving
Dit was denk ik de grootste stap van het jaar. Nadat ik de stap had genomen om mij in te schrijven bij de KVK leek er een bom te ontploffen op mijn telefoon! Mijn telefoon stond letterlijk 3 dagen rood gloeiend met felicitaties en mensen die mij succes wenste. Ik had nooit verwacht dat er zo veel reactie op zou komen. Maar nu is de stap dit jaar toch echt heb gemaakt  ben ik klaar om grotere opdrachten die op mijn pad komen met beide handen aan te pakken.

 

Holi Fusion Festival Eindhoven
Toen ik deze zomer nog in Frankrijk zat zag ik een wedstrijd voorbijkomen. Je kon namelijk uitgekozen worden als fotograaf voor Holi Fusion Eindhoven en dat liet ik mij natuurlijk niet 2 keer vertellen. 2 weken later stond ik daar dan, op Holi Fusion Eindhoven met een ingepakte camera voor de kleurenpoeder op een festival met een van mijn favoriete dj’s in de line up namelijk DJ La Fuente. Hier moest en zou ik een goeie foto van maken deze dag. Deze dag heeft mij veel erg gebracht! Ik heb weer oude bekende gezien die de dj-wereld in zijn gegaan en ik heb nieuwe connecties gelegd en een hele gezellige dag gehad met de stagecrew. Ondanks alle kleurenpoeder keerde ik aan het eind van de dag met een ongedeerde camera en een voldaan gevoel terug naar huis. Een prachtig evenement met mooi resultaat.

 

Dit was mijn 2017 in vogelvlucht, ik hoop dat jullie ervan hebben genoten en ik kan jullie zeggen 2018 belooft al mooi te worden! Er staan namelijk al shoots en bruiloften op de planning waar ik enorm veel zin in heb en waarschijnlijk keer ik terug naar een van de surfcamps! Maar natuurlijk blijven er ook nog dromen open staan. Zo smaakte de 2 grote festivals die ik afgelopen jaar heb mogen doen zeker na meer! Zo lijkt het mij supergaaf om eens een dagje met een dj mee op tour te gaan om te fotograferen. Dus wie weet wat 2018 mij allemaal gaat brengen! Voor nu wil ik jullie allemaal bedanken voor de support en het lezen, reageren en bekijken van de foto’s afgelopen jaar!

Ik wens jullie allemaal het beste voor 2018, dat jullie dromen uit mogen komen!

 

 

4 gedachtes over “Terugblik op 2017

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s