Een KVK inschrijving, en nu?

Nu, een maand na mijn KVK-inschrijving krijg ik veel vragen over hoe het nu gaat en wat er allemaal op me is afgekomen. Dus vandaar vond ik het tijd om jullie bij te praten in een nieuwe blog!

Op 25 augustus nam ik de stap om mijn eigen bedrijf werkelijkheid te maken en ik schreef me in bij de KVK. Zogezegd zo gedaan en binnen 20 minuten stond ik buiten met een papiertje en was alles officieel, dit had ik 2,5 jaar geleden toen ik begon nooit durven dromen! Ik was die dag enorm trots en kon niet wachten het te vertellen aan mijn omgeving, ik had deze stap namelijk voor de meeste geheim gehouden. Daarom was het een paar uur later tijd om het bericht te delen op de facebookpagina. De uren daarna stond mijn telefoon rood gloeien en bleven er maar felicitaties en lieve berichtjes binnen stromen. Het ging rond als een lopend vuurtje aangezien de facebookpost meer dan 8300 keer werd bekeken! Dit had ik nooit durven dromen.

Nu een paar weken later is de rust weer redelijk teruggekeerd en kan ik alles op mijn gemak uitzoeken. Zo ben ik achter de schermen druk bezig me te verdiepen in rechten op fotografiegebied, facturen, belasting en btw-aangiften en ga zo maar door. Gelukkig krijg ik hulp uit mijn omgeving en ik kan dit elke starter zeker aanraden! Want voor je het weet zie je door de bomen het bos niet meer en daarom staat mijn eerste bezoek aan een starters dag van de KVK al in de agenda. Hier ga ik 2 lezingen volgen om zo hopelijk steeds meer te weten te komen over de zakelijke kant van het hebben van een eigen bedrijf.

De eerste maand was dus druk en er viel veel te puzzelen en te regelen. Zo moest ik ook mijn eerste factuur maken, en met geen ervaring duurde dit toch net even iets langer dan verwacht. Maar gelukkig waren er genoeg sites die mij precies konden vertellen wat erin moest maar ondanks dat ging het bij mij eerste keer niet geheel vlekkeloos. Ik vergat namelijk een van de belangrijkste dingen op het factuur, ja echt weer iets voor mij… Maar nu een aantal facturen verder heb ik gelukkig het kunstje onder de knie en zo zet ik telkens waar stappen in de goede richting en leer ik elke dag weer iets bij!

Nu vragen de meeste zich af of die KVK-inschrijving mij ook nog leuke of grotere opdrachten heeft gebracht en ik kan jullie vertellen dat de eerste maand al aardig druk was met leuke boekingen! Van een techno feest (BRAQ) tot een opdracht voor een school, deze maand stond er van alles op de planning. Ook heeft de facebookpost over mijn inschrijving van de KVK mijn bereik enorm vergroot en dit heeft mij leuke nieuwe dingen gebracht! Binnen een paar weken heb ik namelijk mijn eerste newbornshoot (dan fotografeer je een pasgeboren baby) en daarna volgt er nog een! Ook staat er weer een leuke famillieshoot op de planning.

Hopelijk heb ik antwoord kunnen geven op jullie vragen en hebben jullie weer genoten van de blog! Vrees niet om een reactie achter te laten op de site of om een vraag te stellen over wat je zou willen weten of waar je een blog over zou willen zien.

Houd de site en de facebookpagina in de gaten want binnenkort komt er nog groot nieuws aan, en ik kan je zeggen dat ik dit nog steeds niet geloof dus stay tuned lieve mensen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s