Help je aller eerste binnen event

Fotograferen buiten op locatie? Prima. Maar binnen tijdens een feest? Dat is toch echt een ander verhaal.

Vorige week was het tijd voor mijn aller eerste binnen event. Namelijk een van de grootste R&B feesten van Nederland. Ik wilde natuurlijk goede foto’s afleveren maar dit was op het begin nogal lastig. Sta jij voor hetzelfde dilemma? Lees dan snel verder voor tips!

Instellingen
Je instellingen zijn natuurlijk het aller belangrijkste! Omdat het erg donker is gebruik je een hoge ISO. Het verschilt per camera wanneer je ruis krijgt maar een ISO tussen de 800 a 1000 is bij de meeste camera’s acceptabel. Deze kun je dus makkelijk gebruiken zonder dat je veel last krijgt van ruis. Je begint bij een ISO van ongeveer 800 omdat je foto’s anders te donker worden. De sluitertijd speelt ook een hele belangrijke rol tijdens het fotograferen van een binnen event. Fotografeer je Dj’s dan is een hoge sluitertijd zeker gewenst aangezien de Dj’s noooit stil staan! Begin bijvoorbeeld bij een sluitertijd van 1/320 of 1/500. Zo krijg je de DJ vaak scherp op de foto.

Scherpte diepte
Zelf ben ik helemaal weg van scherpte diepte en fotografeer daarom vaak met F3.5 of F4.5. Want hoe lager het F-getal (diafragma) hoe meer scherpte diepte je krijgt. Bij F22 is alles haar scherp, en bij een F3.5 kun je bijvoorbeeld die ene bloem scherp stellen die in een veld vol andere bloemen staat. Tijdens het fotograferen van een event is het bij de Dj’s vaak fijn om een lager diafragma te kiezen. Zo krijg je de DJ goed scherp en de omgeving minder scherp, dit zorgt vaak voor een gaaf effect!

Opzet flitser
Als je binnen gaat fotograferen is een opzet flitser bijna een must. Je kunt zo namelijk vele betere foto’s aanleveren. Tijdens het fotograferen op het podium probeer ik zoveel mogelijk zonder flits te doen, aangezien dit vervelend is voor de Dj’s. Maar als ik door het publiek loop om de mensen op de foto te zetten flits ik altijd. Zo heb ik namelijk altijd goed licht en is de foto niet te donker.

Rook
Op binnen events zie ik rook altijd als mijn ‘grootste’ vijand. Als er teveel rook is word het lastig goede foto’s af te leveren. Hier had ik zelf helaas ook mee te maken.. Soms kunnen de rookmachines lang aan staan voor een bepaald effect maar helaas kun jij dan niet goed je werk doen. Het is daarom helemaal niet erg om aan de organisatie te vragen of de rookmachines even uit mogen, of minder kunnen. Je wilt tenslotte een goed resultaat afleveren. Al hoewel een beetje rook voor een heel gaaf effect kan zorgen! Daarom raad ik je aan om vooral te proberen, zo kom je er vanzelf achter wat de rook doet en hoe je ermee om moet gaan!

Mensen
Als je zelf naar een feestje gaat vind je het altijd leuk als een fotograaf een foto van je maakt. De volgende ochtend kijk je meestal al meteen of de foto al op Facebook staat. Zo denkt je publiek ook. Twijfel daarom niet om je tussen de mensen te mengen en durf te vragen of ze op de foto willen. Ook zullen er veel mensen vragen of je een foto van ze wilt maken. Ben daarom niet bang om je in het publiek te mengen! Dit geeft namelijk de sfeer van het hele feest weer.

Hopelijk heb je iets gehad aan deze tips 🙂

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s