JA, ik wil

Een paar maanden geleden werd een van mijn grootste dromen op fotografie gebied werkelijkheid! Ik werd namelijk gevraagd om een bruiloft te fotograferen. Benieuwt hoe ik dit aanpak? Lees het in de blog!

 

Een bruiloft fotograferen staat al sinds ik begon met fotograferen op mijn ‘bucket-list’. Voor mij betekent het erg veel als een stel juist mij uit kiest om hun speciale dag vast te leggen. Ik vind het een enorme eer dat ik dit mag doen, zeker omdat ik nooit had verwacht dat ik binnen 3 jaar al een bruiloft zou fotograferen!

Aangezien ik pas 18 jaar ben heb ik nog nooit een bruiloft meegemaakt en dat maakt deze opdracht nog specialer! Natuurlijk weet ik een beetje hoe het gaat door films en verhalen van bekenden, maar je eerste bruiloft en dan meteen fotograferen is toch spannend en daarom begonnen de voorbereidingen al vroeg!

Benieuwt hoe mijn weg naar de bruiloft eruit ziet? Lees het hieronder

De eerste stap: Inspiratie
Toen ik werd gevraagd of het me leuk leek een bruiloft vast te leggen ben ik meteen achter de computer gekropen. Ik denk dat ik die avond wel 100 sites heb bekeken voor inspiratie en voorbeelden. En natuurlijk niet onbelangrijk, hoeveel ‘normaal’ is als vergoeding.

Stap 2: In lezen
Na velen voorbeelden leek het mij slim me verder in te lezen in de bruidsfotografie aangezien dit een gehele nieuwe tak van de fotografie is voor mij. Als snel kwam ik handige tips tegen op blogs van bruidsfotografen, zoals:

  • maak s’ochtends al foto’s van de ringen zo heb je er rustig de tijd voor
  • De schoenen van de bruid zijn erg speciaal ze draag deze net als de jurk meestal maar 1 keer in haar leven. Leg deze dus vast!
  • Neem tijdens de bruidsreportage een vriendin of de moeder van de bruid mee, zei kan dan zorgen dat de jurk goed ligt op de foto en zo kun jij je focussen op het prefecten plaatje!

Stap 3: Het bruidspaar ontmoeten
Dit was voor mij de stap waar ik het meest zenuwachtigst voor was (tot nu toe dan 😉 ). Ik kon die dag alleen maar denken wat nou als we helmaaaal niet op 1 lijn zitten qua stijl? Maar al gauw werd tijdens het gesprek duidelijk dat dit totaal niet het geval was, aangezien er zelfs foto’s die het bruidspaar had uitgezocht ook op mijn telefoon stonden. En we dus qua stijl precies op dezelfde lijn zaten, wat natuurlijk erg fijn is als je voor de 1e keer een bruiloft vast legt. Tijdens het gesprek hebben we dus vooral gekeken naar wat voor foto’s gemaakt moeten worden en welke stijl daar het beste bij past. Ook vond ik het belangrijk om het stel meteen beter te leren kennen, daarvoor had ik een vragenlijst gemaakt. Op deze lijst stonden vragen zoals: Hoe hebbe jullie elkaar ontmoet en Hoe was het aanzoek?

Stap 4: De locatie verkennen
Deze stap moet nog plaatsvinden maar het is de bedoeling dat ik binnenkort samen met het stel de locatie verder ga verkennen. We gaan samen alvast opzoek naar fotogenieke plekjes waar we de bruidsreportage willen maken. Want dit scheelt allemaal kostbare tijd op de dag van de bruiloft.

Stap 5: De bruiloft
Deze dag is nog verweg maar ik heb er nu al onwijs veel zin in!

 

*Ga jij dit jaar trouwen? En ben je nog opzoek naar een fotograaf voor jouw bruiloft? Dan kun je mij altijd een berichtje sturen!

 

3 gedachtes over “JA, ik wil

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s